Total Pageviews

Thursday, June 23, 2011

FETESTI There and back again

ZIUA 2




Cui ii plac diminetile? Cui ii place apa rece? Da ceaiul cu bunatati? Raspuns - noua :D






Dimineata in Edinet s-a dovedit a fi racoroasa, cu miros de padure (eu cu Denis, Volodea si Vadim am verificat personal cum miroase padurea de dimineatza))) . Dupa micul dejun care a fost cum vreti numai mic nu, am facut plinul cu apa si am pornit spre Fetesti.

Am zis sa mai fac o remarca - dimineata si noaptea (in special noaptea) se pedaleaza minunat, lucru de care ne-am si apucat si dupa un oarecare timp am ajuns in apropiere de Fetesti fapt demonstrat de impunatoarea cariera de piatra ce se vedea in apropiere.

The fellowship of the wheels :



 Ce loc minunat mai este si cariera ceea - peisaje martiene si selenare, dune verticale, cuiburi de pasari in piatra. Nu ajung cuvinte... Cateva imagini va vor face sper impresia potrivita despre locatie.











In Fetesti am aflat si o instorie legata de aceasta cariera dar despre asta un pic mai tarziu.

Dupa cariera coboram spre intrarea in sat si implicit spre stanca Tiglau (posibil sa gresesc aici ). Un peisaj montan atat de rar in tara noastra, stanca de aproximativ 30 - 40 m cu o pestera clar vizibila aproape de varf - o priveliste deosebita :




Alegem insa sa urcam intai pe stanca Bunica ca sa savuram privelistea in ansamblu.

Bunica  : 




Pe varf desigur ca trebuia de marcat teritoriul, si cei mai bravi dintre noi, alfa masculii au si facut aceasta in mare liniste si cu mare fast :


In afara de privelisti extraordinare Bunica ne-a bucurat si cu fragi deosebit de gustosi si dulci. 

Apoi a venit si randul Tiglaului sa fie calcat de cauciucurile si picioarele noastre. Dupa o calauza experimentata au urcat toti pe varful Tiglaului fara sa se tarasca prin padurea plina de paiengenis, frunzulite uscate, tufisuri, crengute, polen si alte feluri de mizerii . Nui asa ca am urcat pe cel mai bun drum posibil? :D

 Urcush confortabil :

 Sandu bucuros - am ajuns sus in sfarsit:



Panorama minunata, timpul frumos, compania buna - ce mai lipsea? Corect - un mic picnic pentru intremarea fortelor si cate 5 minute de somn pentru fiecare ochi... Ceea ce s-a si facut.

Va urma.

P.S. - Trebuie de facut un sondaj cu tema - v-ati incumeta sa beti apa din izvorul de unde beau si vaci si apoi sa consumati salam de la mezzelini?  :D








No comments:

Post a Comment