Total Pageviews

Thursday, June 23, 2011

FETESTI There and back again

ZIUA 1




Totul a inceput cand Vadim a postat niste imagini splendide cu niste stanci de la Nordul Moldovei si un video tot din zona data. Apoi Andrei a zis ca are o ruda la Edinet si ca ar putea gazdui cateva suflete acolo. Apoi sufletele s-au intalnit la Asachi. Rezultatul? Un vagon de tren (si o bucata de locomotiva) ticsite cu biciclete si noua omuleti pornesc spre AVENTURA.
 Cam asa : 





Inceputul a fost plin de entusiasm care se evapora odata cu avansarea trenuletului spre Nord. Nu ne intrista apropierea de punctul final ci viteza extracosmica a monstrului roshu/galben impreuna cu traseul sau un pic cam intortocheat. Deci a fost cam asa ceva - Chisinau - Straseni-Ungheni-Balti-Drochia-Donduseni. Pare putin? Hehe, sa incercati si apoi veti vedea...

In fine, dupa nesfasite reprize de Crocodil, Bilot, Bacuri, Beering, numarat de pui, verificat nivelul de motorina, etc, am ajuns pe la ora 22:30 in orasul erou Donduseni. Prima activitate insemnata pe pamant Nordic a efectuat - o Sasha. Nu va spun ce a fost, pot doar sa spun ca a lasat un suvenir demn pentru Donduseni.

Cam asa am ajuns:





 Ne astepta un drum de noapte pana la Edinet. Mmm, a fost de fapt doar pana la iesirea din Donduseni - Artur a avut prima bucurie legata de gauri in roti. desigur comunitatea nu a stat deoparte si ne-am infipt cu totii sa remediem problema in sunetul minunat al oracaitului broastelor si urletele unor pescari moldavi ambele venind de la lacul din apropiere.

Vulcanizare rapida la pret convenabil :


Roata facuta, becurile aprinse, directia stabilita - foc la ghete : Corbu - Pivniceni - Rediul Mare - Goleni - Ruseni - Slobodca - Peco la intrarea in Edinet (acolo am fost informati ca in Edinet ne vor "uvaji" toti absolut. Nu ca pe americani desigur, dar oricum...) -  si in sfarsit Edinet. O remarca - drumul de la Donduseni la Edinet pare a fi cel mai bun pentru biciclisti - parerea mea subiectiva - nu reusea sa se inceapa un delusor ca era deja vale destul de lunga, plus la asta asfaltul destul de bun ba chiar pe alocuri foarte bun.

Aici ni s-a comunicat ca vom avea parte de  "uvajuha si respect" :





In Edinet am gasit discoteca, si calauza pana aproape de locul de destinatie si pe la orele 00:30 am ajuns. Gazdei noastre ii adresez (si cred ca noi toti facem la fel) numai cuvinte de lauda, ganduri bune si urari de viata lunga pentru ca s-a chinuit cu noi. Am avut parte de cazare minunata, apa moale, (sapunul lipicios a fost al nostru) mancare deosebit de gustoasa si in cantitati industriale. Ma inchin in fatza DVS minunata doamna!!!




Am hotarat ca fom dormi doar cateva ore si pe la 7:00 dimineatza vom porni spre destinatia propriu-zisa a calatoriei. Cum am reactionat la asta se poate lesne citi de pe fata lu Artur :


Si cam asta a fost prima zi. Ne-am ales toti jucariile de plush si ne-am cufundat in somn multumiti, cu burtile pline si cu dintii nespalati. Sau gresesc si cineva s-a spalat pe dinti? :D

No comments:

Post a Comment