Total Pageviews

Sunday, September 18, 2011

VELO HORA

 
 VeloHora editia 2011...Mmm, ce sa va zic...Impresii echivoce... O sa incerc sa analizez in paralel cate ceva din ce am vazut:

1. Scopul manifestatiei s-a dorit a fi (ca in fiece an) propaganda modului sanatos de viata si in special a mersului pe bicicleta. Cum? Printr-un mars a catorva mii de biciclisti pe strazile Chisinaului. Bun? Bun o figa... In primul rand marea majoritate a traseului a fost pe strazile Albisoara si Trandafirilor, fiind excluse cu desavarsire bulevardul Dacia sau Calea Iesilor unde impactul ar fi fost mai mare dat fiind faptul ca ne-ar fi vazut mai multa lume. Deci in loc de scopul propus s-a obtinut o promenada urata pe cateva stradute mai laturalnice si un chicusor pe Stefan Cel Mare si Sfant.
2. Modul in care a fost organizat totul s-a dorit a fi unul cat mai simplu - urca pe bicicleta si poftim la velohora. Timpeala. Trebuiea de impus un cenz de virsta - macar de la 15-16 ani s fie admisi - cei mai micuti sa ramana in PMAN . Si astfel s-ar evita multe caderi si alte chestii mai complicate (tragic).
3. Decat sa dea trei (sau cate o fi) biciclete ca premiu la o tombola ciudata (unde numai Sergheii castigau), mai bine ii asigurau pe toti cu tricouri (eventual cate un tricou si cate o bratara sau ceva de genul asta). Insa s-a procedat moldoveneste - o tombola cam debila, jumatate din participantii la velohora fara tricouri (nu ca nu ar avea lumea cu ce se imbraca - da un souvenir tot ar fi fost placut sa ai de la eveniment).
4. Vreau sa dedic un pasaj aparte politistilor de la politia rutiera care au escortat coloana de biciclisti. Mai nesimtiti si mai imbecili oameni nu am vazut demult. Adresari familiare, cu ton de ordin, urlete, ragete... Si toate aceste facute de doi burtosi cu mutre de imbecili dintr-o masina alb/neagra. Ati auzit macar o data ce ei sunt p*****ji? Sa stiti ca e drept...
5. Nu cred ca soferii care au stat in ambuteiaje ardeau de dorinta sa isi cumpere biciclete, mai degraba de a strica cateva ))...

Din chestiile pozitive secundare - am vazut Larise pe biciclete:

,Denis chair a remorcat una. Am vazut un tri?dem interesant. Si...Gata :D

Iar cea principala stiti care e? Ne-am intalnit din nou aproape toti impreuna, au venit si ceva oameni noi, am glumit, ne-am "hlizit", ne-am plimbat pe biciclete si desigur ne-am mai tras look-uri. Si iarasi m-am convins a cata oara - chiar daca autoritatile/organizatorii/etc vor si iti "пиханеск" niste "фуфел" sub forma de manifestatii/concerte/etc, o companie buna rezolva totul si parca nici raul nu mai e chiar rau si nici plictiseala nu mai e chiar asa de plictisitoare. 

Cam atat de la VeloH(ui)ora. Look-urile le atasez mai jos.

                                                         Laridere!
Look-uri:






Daca imi spune cineva ce a vazut Andrei aka SoulFly asa interesant in poza de mai jos ii dau o inghetata sau un "pirajok" )))



Panorama made by AI. Deaadevaratelea.

 P.S. - Mergeti oameni buni cu 1-3 si veti fi fericiti.... Da și nu?
P.P.S. - La sarituri cu bicicletele si alte trucuri nu am stat... c nu ni era pre interesant...

3 comments:

  1. Iaka maladetz ) trebu artikolul ista de trimis la stiri pe undeva, sa vada o informatie obiectiva, da nu tot rahatul cel spuneau unii la interviu.

    ReplyDelete
  2. Mă uitam la aşeia la şi să uită ş Lioha într-a doua.
    Da la momente pozitive, eu aş mai băga ş after-party-ride-ul, o fo fain, zic eu. :)

    ReplyDelete
  3. Da la care "aseia" ma uitam eu ca 4iota nu tin minte...

    ReplyDelete